Monday, June 7, 2010

Torte zali

Nevojiten:


300 gr keksa të bluar


250 gr margarin


100 gr sheqer


300 gr kokos


300 gr arra të bluara


100 gr qokollad për zierje


6 paketa puding vanile


3 paketa vanilin sheqer


1.5 liter tomel


Pregaditja:


1.Një litër e gjysë tomël i zien pudingat e vanilës me 100 gr sheqer, mbasi të ftohet ja shton një

margarin dhe e ndan në tri enë në të njejtën masë.(1)- ena e parë: puding vanile e pregaditur

me 300 gr keksa të bluara dhe 1 vanilin sheqer. (2)-ena e dytë: puding vanile e pregaditur me

300 gr kokos dhe 1 vanilin sheqer. (3)-ena e tretë: puding vanile e pregaditur me 300 gr arra të

bluara dhe 1 vanilin sheqer.

2.Në kallupin e tortës e rendit prej enës parë ,të dytë,të tretë dhe e ndon në frigorifer për një

orë që të shtrengohet. Dhe në fund e dekoron me shllag.

Sunday, June 6, 2010

Vanilka me arra të bluara


150 gr margarin ( në temp. dhome)


70 gr sheqer


100gr arra të bluara


2 të verdhat e vesë


200 gr sheqer të bluar


2 vanila sheqer


1 peciv


250 gr miell



Pregaditja:



Nga krejt kjo masë e bën brumin dhe mshtellon me foli dhe e len në frigorifer per gjys ore me ndejt tani i bën topthat e vegjël dhe ja jep formën e hënës, i rendit në tepsin e lyer dhe i pjek në 180C deri 10-12 minuta .E mbasi te ftohen i lyen me sheqer të bluar i cili eshte i përzier me vanilin sheqerin.