Saturday, October 23, 2010

Pogaqa në mënyra të nryshme










Nevojiten:
500 ml tomël
2 ve
pak sheqer
pak kryp
1 gote e cajit zejtin
miell simbas nevojës
farë të bukës
susam
Pregaditja:
Farën e bukës me pak sheqer dhe tomël të vokët i len me ardhë. Me një enë e qet miellin,
krypën, sheqerin, vet, farën , zejtinin dhe 500ml tomël të vokët dhe e ulë brumin.
E len brumin që të vije ,mbasi të mbushet ena e përzien brumin edhe një her e len që të vije.
Tani i ndan kuleqt dhe i hollon si për lakrur dhe i lyen me margarin të shkrim dhe i rendit njëra
mbi tjetrën me rend në tepsijën nr 32 dhe e len që të mbushet tepsija dhe i lyen me të kuqen e
vesë dhe përmbi me susam. I pjek në temp. 200C deri sa të piqet.




Kërtollushja

Nevojiten:

1 kg patate të grira në kocka te vëgla
2ve
kryp një lug e qajit
300 gr miell
1 peciv
1 thelb hudër e grimcuar
2 kep të grimcuara mirë
1 gotë tomël
1 gotë e qajit zejtin.
Pregaditja:
Krejt kto i perzien mir me dorë brumi let jet shum i butë dhe i qet në tepsin e lyer
me vaj dhe e pjek ne 250C deri sa te piqen patatet. Mbasi të pjeket e pren në kocka dhe e
servirat.

Saturday, October 2, 2010

Tatlija me kokos

Nevojiten:


2-ve

2-filxhana t'kafes zejtin

2-filxhana t'kafes sheqer

1-lug e supes peciv

100 gr kokos

miell simbas nevojes por brumi te jet i bute.


Pregaditja:

Krejt keto te lart per mendura e bejme brumin .I ndajme ne gogla te njejta ,ja japim formen si te gjat pak dhe e trusim ne renden e grvishurdhe i renditim ne tepsin e lyer me pak vaj.

Piqen ne temp 200C Njera prej ketyre do te jet e ftoht kurse tjetra e nxeht.

Sherbeti: 2 tasa sheqer
2 tasa uje

I zien mir dhe ja qet permbi( nese tatlija eshte e ftoht ,sherbeti duhet i nxeht apo e kunderta).



Cookies with syrup


Ingredients:


2-eggs

1-cup vegetable oil

1 tblsp baking powder

100 gr coconut(desiccated)

flour as you needed to make a soft dough

Preparation:


From all this ingredients make a soft dough then split the dough in to small pieces and reshaped to ovals and put them in surface of grinder and press to get marks of grinder on surface. Put on lightly oiled tray and bake at 200C until golden yellow .


Syrup: 2 cups of sugar
2 cups of water

Boil well and put over the cold cookies.(one of them to be hot one cold).