Tuesday, June 21, 2011

Eklerat


Nevojiten:


300 ml ujë

100 gr margarin

200 gr miell

3 ve

pak krip

pak pecivë


Kremi:


600ml tomël

3 lug te mdhaja sheqer

2 kese puding me arom vanilës

400 ml hopla

Pregaditja:


Në një tenxhere e qet 300ml ujë dhe 1oogr margarin që të vloje, 200gr miell e përzien me pak krip dhe pak peciv ia shton ujit të vluar dhe e perzien deri sa te lahet nga tenxherja.E len në skaj që të ftohet dhe ja shton 3 ve një nga një duke i perzier mirë deri sa te fitohet masa.

E mbush shpricin me brumin e pregaditur dhe në tepsin i bën eklerat në formë të gjata dhe i pjek në temp. prej 200C pa e qelur shporetin hiq deri sa te skuqën. Mbasi të pjeken i len me u ftohtë dhe i prenë për gjysmë dhe i mbush me kremën e pregaditur.
Kremin e pregadit : 600ml tomël i vlon me 3 lug të mëdhaja sheqer dhe pudingun e vanilës e ulim me pak tomël të marur prej 600ml-ve dhe i ziem pudingun e lëjmë që të ftohet.Ndër kohë e tundim mir hoplën e bejme shlag, e mbushim shpricin me puding i mbushim eklerat dhe përmbi përsëri e mbushim shpricin me shlag dhe i vëjm mbi pudingun dhe i mbulojm me gjysmën e eklerit.Mbi eklerat i lyejmë me gllazurën e pregaditur prej qokollade .

Gllazura:150gr qokollad për zierje
30gr margarin i shkrim në avull te dyjat .

No comments:

Post a Comment