Tuesday, June 21, 2011
Eklerat
Nevojiten:
300 ml ujë
100 gr margarin
200 gr miell
3 ve
pak krip
pak pecivë
Kremi:
600ml tomël
3 lug te mdhaja sheqer
2 kese puding me arom vanilës
400 ml hopla
Pregaditja:
Në një tenxhere e qet 300ml ujë dhe 1oogr margarin që të vloje, 200gr miell e përzien me pak krip dhe pak peciv ia shton ujit të vluar dhe e perzien deri sa te lahet nga tenxherja.E len në skaj që të ftohet dhe ja shton 3 ve një nga një duke i perzier mirë deri sa te fitohet masa.
E mbush shpricin me brumin e pregaditur dhe në tepsin i bën eklerat në formë të gjata dhe i pjek në temp. prej 200C pa e qelur shporetin hiq deri sa te skuqën. Mbasi të pjeken i len me u ftohtë dhe i prenë për gjysmë dhe i mbush me kremën e pregaditur.
Kremin e pregadit : 600ml tomël i vlon me 3 lug të mëdhaja sheqer dhe pudingun e vanilës e ulim me pak tomël të marur prej 600ml-ve dhe i ziem pudingun e lëjmë që të ftohet.Ndër kohë e tundim mir hoplën e bejme shlag, e mbushim shpricin me puding i mbushim eklerat dhe përmbi përsëri e mbushim shpricin me shlag dhe i vëjm mbi pudingun dhe i mbulojm me gjysmën e eklerit.Mbi eklerat i lyejmë me gllazurën e pregaditur prej qokollade .
Gllazura:150gr qokollad për zierje
30gr margarin i shkrim në avull te dyjat .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment