1.1kg miell
500 ml tomël
300 ml vaj
2 ve
2 lug sheqer
1 lug kryp
50 gr tharm buke të freskët
EDHE:
1 të kuqen e ves për lyerje
susam
pak margarin (përmbi kifle)
Pregaditja:
Në tamël të vokt e ndon tharmën e bukes ,pak kryp, pak sheqer dhe i len që të vije.
Në një enë tjetër i bashkon vajin,vezët,sheqerin , krypen edhe ja shton tharmën e ardhur , me miellin e zen brumin dhe e len me ardhë për 30 minuta në vend të voktë.
Brumi i ardhur e ndan në kuleq të vegjël dhe i hollon me okllagi të gjata dhe në maje i pren në 3 vija petën tani e mshtellon .Përseriten krejt me radh ,renditen në tepsi i len me qatis për 30 minuta dhe lyhen me të kuqen e ves dhe susam .Piqen në temperatur pre 200C për 18-20 minuta.
No comments:
Post a Comment