Friday, April 30, 2010

Sulti rroll


Nevojiten:

4 -ve
1 -gotë e ujit tomël
5-lug miell
4-lug vaj
150gr djath i fortë
2-ve të ziera
pak kryp
pak sheqer


Pregaditja:

I rreh vetë me pak kryp,sheqer dhe 1 lugë tomël . Nga pak duke ja shtuar miellin duke e perzier pa nderprerë që të mos bëhet grutka, dhe ja shton tamlin e mbetur. E perzien mirë dhe ja shton 4 lugë vaj i rreh mirë krejt dhe e len në frigorifer për një 1/2 ore ose drejtpërdrejt e qet në tepsin
e lyer me 1 lugë vaj dhe pjek në temp.200-250c. Dhe kur të pjeket ja grin djathin me rende per mbi po ashtu edhe vetë e ziera dhe e mshtjell si rrollad dhe e pren ne pjesë dhe e servon të nxehtë ose të ftohtë.


Sulti roll


Ingredients:

4-eggs
1-cup of milk
5-tbspoon flour
4-tbspoon oil
150-gr hard feta cheese
2 boiled eggs
little salt
little sugar


Preparation:

Mix well eggs,salt,sugar and 1tbspoon of milk.
Slowly add flour and mix nonstop and add the rest of milk and 4 tbspoon of oil.
Mixin well mixture and leave to rest in the fridge about 1/2 hour or put stright on the tray and bake about 15 -20min on 200-250C. After is baked grind the cheese and boiled eggs and roll it. Cut in the pieces and serve it hot or cold.

No comments:

Post a Comment