Saturday, February 20, 2010

Kiflepogaqa

Nevojiten:


50gr margarinë e shkrirë

200ml ujë

500ml tomël

50gr tharmë buke

2 lug të vogla kryp

1700gr miell



Pregaditja:


1.E merr tenxheren dhe e vendos ujin ,tomlin me u nxeh përmbi zjarm duke ja shtuar margarinin e shkrir.

2.E merr një plastik e vendos miellin dhe në midis ja shton kripën ,tharmën dhe i ulë me ujin e pregaditur dhe i shton miell simbas nevojës dhe i len me ardhën.

3.Mbasi të vijnë i ndan në toptha të vogla dhe i rendit në tepsi , i len që të vijnë edhe 20 minuta e tani i lyen përmbi me të kuqen e vesë dhe susam. I pjek në temperatur prej 250C për 10-12minuta.


Kiflepogaqa


Ingredients:


50 gr butter

200ml water

500ml milk

50gr yeast

2 teaspoon salt

1700 gr flour


Preparation:

1.In a small saucepan place water,milk and heat in medium temperature add softened butter.
2.In the large bowel place flour in the middle add salt , yeast and heated mixture make the dough and leave to double rise. After rise make a small rolls put in the tray again leave to rise about 20 minutes then brush with egg yolk and sprinkle with sesami seeds.Bake for 10-12 minutes at 250C.

No comments:

Post a Comment