Saturday, February 6, 2010

Kifle të mbushura me xhem



Nevojiten:
1 kg miell
2 lug të vogla kryp
2 lug të vogla sheqer
1 gotë e ujit zejtin
2 gota të ujit tomel
1 kokër farë
1 margarin për renditje mbi kiflet


Pregaditja:
Me pak tomel e ul farën me pak sheqer dhe kryp. E len me ndejt disa minuta që të vije fara, dhe ja shton tjerat me rend dhe e zen brumin. E len që të vije 15-20 minuta. Dhe kur të vije brumi e marrim në përpunim. E marrim e ndajm në kuleq të mëdhaj dhe e rrisim petën tani e prejm në 4 anësh i renditmi xhem dhe i mshtellojm kiflet. I lyejmë me të verdhën e vesë dhe i ndojmë nga një copë margarin mbi kiflet( margarin i ngrimë) dhe i lojmë që të vijn edhe disa minuta tani i fusim në furrë për ti pjekë.
Mbasi të ftohen i përlyen me sheqer pluhur.


Rolls filled with jam

Ingredients:
1 kg of flour
2 teaspoons of salt
2 teaspoons of sugar
1 cup of oil
2 cups of milk
1 cube of yeast
1 grated butter

Preparation:
Put sugar, salt and yeast into the lukewarm milk. Let the yeast rise for a few minutes, then put the rest ingredients and knead the smooth dough. Let it rest for 15-20 minutes. then knead the swollen dough again and divide it in medium balls. Roll each ball out and cut the rolls. Put jam and make the rolls.Coat the rolls with a yolk and grate the butter(which had previously been in a freezer) Over the rolls.
The rolls are incredibly soft. After you finish dust with icingsugar.Enjoy it.

No comments:

Post a Comment