Tuesday, February 2, 2010
Burek Cigare
Nevojiten:
4 vo
250 ml tomël (1 gotë)
250 ml zejtin ( 1 gotë)
miell ( simbas nevojës)
nisheste (për hollim të petave)
Pregaditja:
E bën brumin mirë deri sa mos të ngjitet nëpër duar dhe e len që të pushoj për nja 10 minuta tani e ndan ne toptha të vegjel.I hollon topthat sipër petë 4 dhe i ndon një nga një e ndërmjet i lyen me nisheste,e qel petën e madhe dhe në mes i ndon mish të bluar ose xhizë dhe e rrotëllon si rrollat.I pren si cigare i lyen me vaj dhe i pjek ne 200C deri sa të marrin ngjyrën kuqëemt.
Ju bëftë mirë ( I njejti brum bëhet për bakllav veq 6 peta)
Bourek Rrolls with meat
Ingredients:
4 eggs
250 ml milk
250 ml oil
flour(as required)
cornflour(for rolling dough)
Preparetion:
With the mixture you prepare the dough and let it rest for about 10 minutes.From the dough you make a small balls.Roll with the rolling pin 4 small sheets and between them dust with corn flour.After that make a big sheet, fill in the middle with meat mince filling and rollit like a rolat.Cut as a cigarett spray with oil and bake at 200C
Enjoy it
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment