Nevojiten:
500 gr miell
1 peciv
1 lugë e qajit sheqer
1/2 luge e qajit kryp
2 lugë margarin
2 ve
250 ml kajmak të thartë
Pregaditja: E bën brumin dhe e len me ndejt 1/2 ore. Mbasi
të pushoj brumi i bën kuleqëte i hollon 1/2 cm ose (sa shuplaka e dores ) e qet
harxhin në midis e i mshtellon si piroshka .
të pushoj brumi i bën kuleqëte i hollon 1/2 cm ose (sa shuplaka e dores ) e qet
harxhin në midis e i mshtellon si piroshka .
I lyen me të verdhën e vesë përmbi dhe i pjek në 2oo C për 3o minuta.
Filli:
60 gr margarin
1oo gr kepë të grira
200 gr mish të grirë
2 ve
kryp pak dhe biber të zi
Piroshky filled with meat
Ingredients:
500gr of flour
1 tbs baking powder
1 tsp sugar
1/2 tsp salt
2 tbsp of butter
2 eggs
250 gr sour cream
Preparation:
From this ingredients make the dough and leave to rest about 1/2 hour.
After the dough settling make a balls and roll about 1/2cm(hand palm) and fill with the filling in the middle and folding as a piroshky. Brush whith egg yolks on the top and baked at 200C for30 minutes.
Filling:
60gr butter
100gr chopped onion
200gr mince meat
2 eggs
little bit of salt and black pepper
No comments:
Post a Comment