Monday, February 8, 2010

Piroshka me mish


Nevojiten:


500 gr miell

1 peciv

1 lugë e qajit sheqer

1/2 luge e qajit kryp

2 lugë margarin

2 ve

250 ml kajmak të thartë


Pregaditja: E bën brumin dhe e len me ndejt 1/2 ore. Mbasi

të pushoj brumi i bën kuleqëte i hollon 1/2 cm ose (sa shuplaka e dores ) e qet

harxhin në midis e i mshtellon si piroshka .
I lyen me të verdhën e vesë përmbi dhe i pjek në 2oo C për 3o minuta.


Filli:

60 gr margarin
1oo gr kepë të grira
200 gr mish të grirë
2 ve
kryp pak dhe biber të zi

Piroshky filled with meat


Ingredients:

500gr of flour

1 tbs baking powder

1 tsp sugar

1/2 tsp salt

2 tbsp of butter

2 eggs

250 gr sour cream


Preparation:

From this ingredients make the dough and leave to rest about 1/2 hour.
After the dough settling make a balls and roll about 1/2cm(hand palm) and fill with the filling in the middle and folding as a piroshky. Brush whith egg yolks on the top and baked at 200C for30 minutes.

Filling:

60gr butter
100gr chopped onion
200gr mince meat
2 eggs
little bit of salt and black pepper

No comments:

Post a Comment