Tuesday, February 2, 2010

Indijanka






Nevojiten:

4 vo
150 gr sheqer
200 gr miell
1 pecivë

Filli:

600 ml tomël
2 pudinga me aromë vanile një masë.
150 gr margarin
3 lugë sheqer(të mëdhaja)
1 lugë e vogel vanila extract
cokolladë (simbas dëshires)

Pregaditja:


Të bardhat e vesë rrihen me mixer pak , ja shton sheqerin dhe vazhdon me i rreh deri sa të fitoj shllagun pastaj ja shton të verdhat një nga një dhe pa ndërprer i rreh me mixer.Miellin e përzien me pecivën dhe ja shton vezëve ngadal duke e përzie me lugë.Në tepsin i ndoni letër siliconi, e mbushni shpricin për dekorim me harxhin e pregaditur dhe i bën në forma te gjata e i pjek në 200C për nja 5 minuta jo te skuqen shumë.Kur të ftofen përsëri e mbush shpricin me fillin e pregaditur e mbush përmbi tani ja ndon pjesën tjetër përmbi dhe më në fund e zbukuron përmbi me kremin .Kremi pregaditet sikur pudingu e kur të ftohet ja shton margarinin dhe përzien me mixer deri sa të fitoj një masë.



No comments:

Post a Comment