Wednesday, May 11, 2011
Saturday, October 23, 2010
Pogaqa në mënyra të nryshme
500 ml tomël
2 ve
pak sheqer
pak kryp
1 gote e cajit zejtin
miell simbas nevojës
farë të bukës
susam
Pregaditja:
Farën e bukës me pak sheqer dhe tomël të vokët i len me ardhë. Me një enë e qet miellin,
krypën, sheqerin, vet, farën , zejtinin dhe 500ml tomël të vokët dhe e ulë brumin.
E len brumin që të vije ,mbasi të mbushet ena e përzien brumin edhe një her e len që të vije.
Tani i ndan kuleqt dhe i hollon si për lakrur dhe i lyen me margarin të shkrim dhe i rendit njëra
mbi tjetrën me rend në tepsijën nr 32 dhe e len që të mbushet tepsija dhe i lyen me të kuqen e
vesë dhe përmbi me susam. I pjek në temp. 200C deri sa të piqet.
Kërtollushja
1 kg patate të grira në kocka te vëgla
2ve
kryp një lug e qajit
300 gr miell
1 peciv
1 thelb hudër e grimcuar
2 kep të grimcuara mirë
1 gotë tomël
1 gotë e qajit zejtin.
Pregaditja:
Krejt kto i perzien mir me dorë brumi let jet shum i butë dhe i qet në tepsin e lyer
me vaj dhe e pjek ne 250C deri sa te piqen patatet. Mbasi të pjeket e pren në kocka dhe e
servirat.
Sunday, October 3, 2010
Saturday, October 2, 2010
Tatlija me kokos
2-ve
2-filxhana t'kafes zejtin
2-filxhana t'kafes sheqer
1-lug e supes peciv
100 gr kokos
miell simbas nevojes por brumi te jet i bute.
Pregaditja:
Krejt keto te lart per mendura e bejme brumin .I ndajme ne gogla te njejta ,ja japim formen si te gjat pak dhe e trusim ne renden e grvishurdhe i renditim ne tepsin e lyer me pak vaj.
Piqen ne temp 200C Njera prej ketyre do te jet e ftoht kurse tjetra e nxeht.
Sherbeti: 2 tasa sheqer
2 tasa uje
I zien mir dhe ja qet permbi( nese tatlija eshte e ftoht ,sherbeti duhet i nxeht apo e kunderta).
Cookies with syrup
Ingredients:
2-eggs
1-cup vegetable oil
1 tblsp baking powder
100 gr coconut(desiccated)
flour as you needed to make a soft dough
Preparation:
From all this ingredients make a soft dough then split the dough in to small pieces and reshaped to ovals and put them in surface of grinder and press to get marks of grinder on surface. Put on lightly oiled tray and bake at 200C until golden yellow .
Syrup: 2 cups of sugar
2 cups of water
Boil well and put over the cold cookies.(one of them to be hot one cold).
Monday, June 7, 2010
Torte zali
300 gr keksa të bluar
250 gr margarin
100 gr sheqer
300 gr kokos
300 gr arra të bluara
100 gr qokollad për zierje
6 paketa puding vanile
3 paketa vanilin sheqer
1.5 liter tomel
Pregaditja:
1.Një litër e gjysë tomël i zien pudingat e vanilës me 100 gr sheqer, mbasi të ftohet ja shton një
margarin dhe e ndan në tri enë në të njejtën masë.(1)- ena e parë: puding vanile e pregaditur
me 300 gr keksa të bluara dhe 1 vanilin sheqer. (2)-ena e dytë: puding vanile e pregaditur me
300 gr kokos dhe 1 vanilin sheqer. (3)-ena e tretë: puding vanile e pregaditur me 300 gr arra të
bluara dhe 1 vanilin sheqer.
2.Në kallupin e tortës e rendit prej enës parë ,të dytë,të tretë dhe e ndon në frigorifer për një
orë që të shtrengohet. Dhe në fund e dekoron me shllag.
Subscribe to:
Posts (Atom)